![]() Vi fick delta digitalt med Falkenbergs fontänhus och lyssna på en föreläsare om storytelling. Bitten Toftarp pratade om att väva in meningar som aktiverar empati och hormoner i den lyssnande kroppen. Man kan använda det om man vill under intervjuer när man söker jobb eller i ett sociala rummet. Idag används det när man skriver böcker, i underhållningsindustrin, föreläsare med mera. Övningen gick ut på att man tog ett kort i sitt kylskåp och något mer i köket som man inte klarade sig utan. Eftersom allt skedde spontant fanns det ingen tid till att justera hur det var fördelat. Det var ju verkligen hur det brukar se ut i mitt kylskåp. 1. Vad har du i ditt kylskåp? 2. Vad finns det alltid i din kyl och varför? 3. Vad skulle vi aldrig hitta i din kyl och varför? 4. Vad skulle du bjuda en dejt på första gången? 5. Din viktigaste kökspryl är? 6. 3:e viktigaste kryddan i ditt skåp är? Vad säger detta om mig? Gör en egen liten analys och berätta för oss. Min berättelse: Ni får titta in i mitt kylskåp, mitt liv, i ren reflektion inser jag att jag borde handlat innan jag tog kortet. Ni ser ett ögonblick av mitt liv som jag delar med mig. Ni kommer se att det är vissa saker som inte passar in. Kaffebönorna har jag för de drar åt sig lukt det blev för ett tag sedan när jag missade en frukt den kröp ihop och blev av med vattnet. Men det mesta här inne kommer från djuren i alla dess former. Jag älskar både mjölk, grädde och kött. Mjölken och doften kommer från landet, jag minns när jag var barn och vi hämta färsk mjölk och fick sila av grädden. Morsan gjorde filbunke, den konsistensen har jag aldrig gillat. Smaken på mjölken blir aldrig i närheten idag men är en påminnelse om hur det var förr. Vattnet det gillar jag att dricka kallt därför får det stå rätt länge, dock inte mer än en dag, det smakar som nyupptaget källvatten. I mitt kylskåp hittar ni inga skaldjur, jag önskar jag kunde äta det men får förpassa det till att njuta av doften kaviar om det nu luktar något. Om jag bjuder in en lady till date gillar jag taco med ett hav av grönsaker och ost med lite stark frivillig krydda. Min speciella krydda är ingefära den ger maten nya aromer som ger speciell karaktär beroende på tilltugg. Dock föredrar jag att bara använda olja och salt och låta stekpannan frossa en fin beläggning av ljusbrun struktur då smakar det som allra bäst. I köket finns en kaffemaskin den är min viktigaste komponent, den andra för den första gav kvarnen upp. Där kan jag dricka det som behagar för dagen stark eller svag, aromexplosion eller lugnt fridfullt behag för smaklökarna. Var tredje dag gör jag bröd i bakmaskinen, godast är det när man tar lite mindre med torrgäst, brödets struktur blir mer komprimerat. Man låter brödet ligga kvar i maskinen rätt länge för att sedan skiva upp och ta på både smör och ost, smaskens. Vad säger det om mig, gör er egen analys 🧐! /Anders
0 Comments
Leave a Reply. |
RedaktionenHär kommer vi löpande att publicera texter skrivna av medlemmar. Bloggen är en plattform för det arbete vi gör i Kreativt Forum, Podcast & Tidningen. Arkiv
Januari 2023
Kategorier |
Fontänhuset Göteborg är ett av över 300 Fontänhus i världen. 200 av Fontänhusen är ackrediterade, vi är ett av dessa. Fontänhusen i världen når över 100 000 varje år, i över 30 länder. Fountain House-modellen är en evidensbaserad fungerande rehabiliteringsmetod för människor med psykisk ohälsa.
|
Stiftelsen Göteborgsfontänen
Andra Långgatan 25 413 28 Göteborg |
Registrerad för F-skatt Organisationsnummer 857204-2425 Telefon 031-12 30 01 Epost [email protected] Hemsida www.goteborgsfontanen.se |